En dag hos oss

Vi väga samman våra dagar på ett balanserat sätt där vi växlar mellan planerade undervisning och fri lek och vila. Så här kan en vanlig dag se ut hos oss.

Masterkatten

06.30 – 9.00 barnen kommer till förskolan

9.00 – 11.00 undervisning, pedagogisk verksamhet

11.00 – 12.00 samling och lunch

12.00 – 14.00 vila

14.00 – 15.00 mellanmål

15.00 – 17.00 lek och hemgång

Första mötet/lämning
Vi börjar dagen med att möta upp barnet efter familjens önskemål. Det är viktigt att barnen får en trygg start på dagen. Berätta gärna för oss om det är något speciellt som har hänt eller ska hända.

Inne och ute
Varje dag ges barnen möjlighet till lek ute och inne, både i planerade och fria aktiviteter. Vårt mål är att barnen har en utevistelse varje dag.

Vila
Beroende på barnens ålder ser vilan olika ut. En del barn behöver sova och andra kanske vilar en stund eller lyssnar på en saga. Därefter är det lek och olika aktiviteter

Hämtning
När barnen hämtas vill vi gärna överlämna och berätta hur dagen sett ut för barnet.

Undervisning och utbildning
Sker under hela dagen genom dialog, lärandemiljö och planerade aktiviteter. Vi jobbar utifrån Lpfö 18 där barnens nyfikenhet skapar lärandeprocesser.

Måltider
Vi ser måltiden som en viktig del i den pedagogiska verksamheten. Vid matbordet ges många tillfällen till goda samtal och vi lägger stor vikt vid att matsituationerna ska vara en lugn stund på dagen.

Lunchen levereras från RR Matproduktion, deras idé är att laga god och näringsriktig mat från grunden till förskolor. Vi utesluter tillsatsämnen som glutamat, färgämnen, härdade fetter och halvfabrikat i all matlagning. Vi använder oss av förstklassiga, ekologiska och KRAV-märkta råvaror så långt det är möjligt. Specialkost går att få.

Adress
Kvarnhagsgatan 50
165 54 Hässelby

Kontakt
info@masterkatten.se
0760 20 28 09

Masterkatten